Geen producten in je winkelwagen.

Keuze van de boekwinkel

Uit de Nieuwe Aanwinsten juni 2021 twee boeken die over verlies gaan, maar wel op een heel verschillende manier.

€ 21,50

Het boek ‘Buitendienst’ van Anton Stolwijk is het verhaal van de sluiting van de Josephkerk in Alkmaar maar het gaat vooral over de vrijwilligers die jaren lang gewerkt hebben in en voor hun kerk. Voor Anton is het de kerk uit zijn jeugd, die hij verlaten heeft en weer gevonden. Hij loopt het laatste jaar voor de sluiting mee met de vrijwilligers. Wat vooral blijft hangen is dat de mensen die de kerk draaiende houden op geen enkele manier betrokken worden bij deze sluiting, hun mening wordt niet gevraagd. Anton vertelt hier met veel liefde en humor over. Een mooi boek over een wereld die dreigt te verdwijnen.

€ 24,50

Het verlies waar het boek ‘Apeirogon’ (een wiskundige figuur met een ontelbaar aantal zijden) over gaat is van een heel andere orde. Palestina en Israël: politiek, onoplosbaarheid, koppigheid, partijdigheid, keuzes en heel veel leed en verdriet. Een Palestijn en een Israëliër verliezen allebei hun dochter door de oorlog en worden vrienden. Ze beginnen een groep van ouders die een kind zijn verloren en hopen zo een dialoog te starten, samen praten op weg naar vrede. Hun verhaal staat centraal  en is omringd door verhalen, berichten, weetjes en gevoelens. Er zijn 1001 hoofdstukken zoals de sprookjes van 1001 nacht. Alleen door verhalen te vertellen kan je overleven.

Deze twee vaders bestaan echt en Collum MacCann heeft hun verhaal op een adembenemende manier verteld. Geen makkelijk boek, je moet er iets voor doen, maar aan het eind hebt je toch een gevoel van hoop, het moet toch mogelijk zijn…het einde aan het geweld.

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2022, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden