Sint-Adelbertabdij
Abdij van Egmond

Nieuws van het gastenhuis

Boekpresentatie Luigi Gioia

Gepubliceerd op: 04-01-2019

Op woensdag 6 februari as. zal het nieuwe boek ( in vert.)  van de Italiaanse schrijver/monnik Luigi Gioia, genaamd 'Aangeraakt door God' gepresenteerd worden in de Abdij van Egmond. Het wordt een feestelijke middag en iedereen is welkom! Aanvang : 14.30 uur Inloop vanaf 14.00 uur. Toegang is gratis. locatie: Egbert van Trierzaal

Broeder Jan Kerkvliet overleden

Gepubliceerd op: 04-01-2019

IN VREDE 

VRIJDAGMIDDAG 4 JANUARI 2019 OVERLEED IN HET HOSPICE VAN SASSENHEIM, VOORZIEN VAN DE GENADEMIDDELEN VAN DE KERK EN OMRINGD DOOR GOEDE ZORGEN

ONZE DIERBARE MEDEBROEDER JAN KERKVLIET.

In Voorhout, Broederhuis Nieuw Schoonoord is op maandag 7 januari as. om 11.00 uur een korte afscheidsviering voor zijn huisgenoten.

Avondwake in de abdijkerk woensdagavond 9 januari om 19.00 uur.

De uitvaart zal plaats hebben in de abdijkerk op donderdag 10 januari, ’s mid¬dags om 14.00 uur, waarna begrafenis op het kloosterkerkhof.


afwijkende getijden Kerstmis

Gepubliceerd op: 24-12-2018

24 december:

17.00 uur:  vooravonddienst

20.00 uur:  geen completen

22.15 uur: nachtwake


25 december:

6.00 uur:  geen lezingendienst

8.00 uur:  morgendienst

10.00 uur:  Eucharistie


26 december:

6.00 uur:  geen lezingendienst

9.30 uur:  Eucharistie

Toeristenbelasting

Gepubliceerd op: 04-01-2018

Per 1 januari 2018 is het gastenhuis van de abdij verplicht toeristenbelasting af te dragen aan de gemeente Bergen. Dit houdt in dat er een bedrag van 1,80 euro per persoon per nacht gerekend moet worden bovenop de kamerprijs. 

Onze nieuwe koers: terug naar meer stilte

Gepubliceerd op: 24-03-2017

Stilte en spiritualiteit worden het hoofdaanbod van de gastvrijheid die de Abdij de komende tijd aan haar bezoekers wil bieden. Dit brengt met zich mee dat we de openingstijden van de winkel en het museum wijzigen en het restaurant sluiten. 


met ingang van 3 april 2017:

Gewijzigde openingstijden winkel en museum:

Dinsdag t/m zaterdag: geopend van 12:00 tot 16:30 uur

Abdijrestaurant gesloten.


Terug naar meer stilte met dierbare ontmoetingen

Wat komen mensen zoeken bij de abdij? Minstens drie waarden: stilte, inspiratie, gebed. Dat de Abdij een plek is die verbindt met de oude geschiedenis van Holland spreekt ook erg aan. Het museum, maar ook de omgeving maken dat tastbaar. Natuur, cultuur en religie vullen elkaar aan.

Waar elders veel kloosters bij gebrek aan roepingen sluiten, mag onze abdijgemeenschap zich verheugen over aanwas. Het noviciaat telt momenteel weer een groep nieuwe jonge broeders. Die verjonging maakt het mogelijk om de kaarsenmakerij en winkel beter bij het kloosterleven te laten aansluiten. De kaarsenmakerij en de winkel zullen weer worden geleid door een broeder. Abdij, winkel en kaarsenmakerij komen meer in elkaars verlengde te liggen en daarmee komt de Abdij (meer dan voorheen) terug bij haar waarden.

Wij blijven zo mogelijkheden scheppen voor dierbare ontmoetingen met broeders die aanwezig zijn. De positieve ontwikkelingen in de Abdij bieden een basis voor het vertrouwen om op zoek te kunnen gaan naar nieuwe wegen om het geloof en de waarden van het contemplatieve leven te delen, om te werken aan een nieuwe balans tussen ontmoeting en stilte. Stilte en spiritualiteit worden het hoofdaanbod van de gastvrijheid die de abdij de komende tijd aan haar bezoekers wil bieden.

En u kunt natuurlijk bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment aan kaarsen, boeken en religieuze producten.

Rondleidingen en ons actuele cursusaanbod

De inlooprondleidingen vinden iedere zaterdag plaats om 14:00 uur. Ons actuele cursusaanbod vindt u op onze website onder bezinningsaanbod.