Tijdelijk

Zie de mens

Te bezichtigen tot 15 maart 2024

Vanaf dinsdag 16 januari 2024 wordt in de Benedictushof de foto expositie  ‘Zie de mens’ van Reiny Bourgonje gehouden. Zij fotografeert jongeren en kinderen met verschillende achtergronden, onder wie veel vluchtelingen- en adoptiekinderen.
Deze Friezin belicht hiermee een zeer actueel thema; rond kinderen van vluchtelingen woedt op dit moment een heftige discussie over opvang en asiel. Met de titel ‘Zie de mens’ kiest Reiny Bourgonje voor de mens achter deze discussie. Ze ziet in elke vluchteling of adoptiekind een mens, vaak met donkere kleuren en altijd geschilderd in de stijl van de Oude Meesters. In de 16e eeuw hadden deze kinderen helemaal geen kans, in deze tijd is de expositie een oproep van de kunstenaar en van de Abdij om steeds de mens te blijven zien.

De opening is op 16 januari 2024 om 14:30 uur. Reiny Bourgonje, is zelf aanwezig en zal een toelichting geven bij haar foto’s.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de abdijwinkel: dinsdag t/m zaterdag van 11:00 uur tot 16:30 uur.

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden