Tijdelijk

Kalligrafie

Te bezichtigen tot 30 april 2023

Margreet Wants is kalligraaf en zij werkt in het atelier van de kaarsenmakerij. Ze beschildert kaarsen en kalligrafeert teksten in opdracht. Vanaf 4 maart tot eind april is haar werk te zien in de Benedictushof

Het werk wat u in deze zaal ziet hangen is kalligrafiewerk. Nee, geen letters met krullen, of grote versierde letters met bloemenranken die u wellicht kent van oude manuscripten. Hier ziet u moderne kalligrafie. Gewerkt vanuit de ziel van de kalligraaf. Grofweg geschreven in snelheid om hetgeen wat Margreet op haar hart heeft aan het papier toe te vertrouwen. Maar ook in alle precisie getekende letters vol verdriet en gevoel.

In 1978 startte Margreet met kalligrafie lessen op de Grafische school in Amsterdam. Als onderdeel van de opleiding reclame tekenen leerde zij daar ook lettertekenen en -ontwerpen.

Vanaf 1982 maakt Margreet kalligrafie opdrachten en geeft zij les in kalligrafie. Hieruit voortvloeiend startte zij in 1999 een postorderbedrijf in kalligrafie materialen en dat breide in 2003 uit met het uitgeven van het kalligrafie tijdschrift Letterpalet.

Ondanks haar drukke werkzaamheden van de webshop, het tijdschrift, de opdrachten en de cursussen en workshops maakt Margreet graag “vrij” werk. Bijzondere gebeurtenissen ‘van haar afschrijven’ is een goede manier van verwerking.

Wilt u meer weten over de werkstukken die u heeft gezien bij de expositie, kunt u contact opnemen met:

Margreet Wanst
Telefoon: 06-40105266
calliart@kalligrafie.com

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2023, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden