07
dec 2019

Periode

zaterdag, 07-12-2019

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

Abdijwinkel van Egmond, Egbertzaal. Vennewatersweg 27a 1935 BH Egmond-Binnen

Docent

Ad de Keyzer

Prijzen

€ 12.50

Aantal open plekken

41
Inschrijven

Bachs Weinachtsoratorium als overdenking

Zaterdag 7 december om 14.00 uur zal op speciale wijze aandacht worden besteed aan het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Ad de Keyzer, wetenschappelijk medewerker aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen, zal dit grote werk, waarvan de teksten zijn ontleend aan het Evangelie volgens Lucas en het Evangelie volgens Mattheus, vanuit de spiritualiteit nader toelichten. Hij doet dit door middel van meditatie en neemt u mee in zijn overdenkingen en reflecties. De pianobegeleiding is in handen van Mariëlle Tromp-Zentveld.

De zeer gelovige Bach (1685 – 1750) schreef dit oratorium toen hij 49 jaar was en het hoogtepunt van zijn muziekcarrière beleefde. De zes delen zijn bedoeld als cantate gedurende de zes vieringen die in de Kersttijd (tussen 25 december en 6 januari) in Leipzig werden uitgevoerd.

Ad de Keyzer heeft zich toegelegd op het terrein van de liturgische spiritualiteit en is geen onbekende in Egmond. Hij is de auteur van de boeken ‘Bachs grote passie’en ‘Mystieke perspectieven in Bachs Matthäus Passion’ waarover hij vorig jaar in de abdijwinkel een drukbezochte lezing heeft gehouden.

Info:  boeken@abdijkaarsen.nl

Over de docent

Ad de Keyzer

  • Ad de Keyzer is theoloog en – inmiddels – wetenschappelijk medewerker van het Titus Brandsma Instituut.
Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2018, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden