21
sep 2020

Periode

maandag, 21-09-2020 - 24-09-2020

Tijd

14:00 - 15:00

Locatie

Gastenhuis Abdij van Egmond

Docent

Bram Jansen en broeder George

Prijzen

€ 325

Vol

Geen kaarten meer beschikbaar

Stilteretraite september 2020

Ieder mens is een pelgrim op de eigen levensweg: een wegzoeker, een zinzoeker, misschien een Godzoeker. Wie zou niet wat graag een rustpunt in zichzelf vinden en een beter zicht op een zinvol leven in onze complexe, hectische wereld? De Geest van de Allerhoogste staat ons ten allen tijde bij op onze zoektocht. Maar merken we dat in het dagelijks leven wel op?

Deze 4-daagse stilteretraite bij een kloostergemeenschap is een uitgelezen gelegenheid om het eigen innerlijk leven aandacht te geven. De contemplatieve sfeer van het klooster (in de kerk, de kapel, de eigen kamer en de tuin) en het regelmatig bijwonen van de getijdengebeden (ook ’s morgens vroeg!) nodigt daartoe uit. Een paar dagen in stilte leven in het dagritme van de monniken schept ruimte om het verlangen in de diepere lagen van ons wezen te horen. Iedere mens heeft dat verlangen en elke deelnemer zal eigen ervaringen gewaarworden, gedragen door de heilzame verbondenheid binnen de retraitegroep.

Op de eerste dag zullen we samen teksten en psalmen lezen, twee korte wandelingen maken, en stil zijn. Broeder George zal ons op de ochtend van de tweede dag de stilte in geleiden. Die duurt twee hele etmalen, waarbij ieder vrij is om de tijd tussen de maaltijden en de getijden naar eigen inzicht in te vullen. Op de derde dag heeft iedere deelnemer een gesprek met de begeleider en op de vierde dag wisselen we onze ervaringen uit.

De retraite is inclusief een 4 daags verblijf in het gastenhuis van de abdij met maaltijden handdoeken en beddengoed.

Over de docent

Bram Jansen en broeder George

Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2020, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden