Geen producten in de winkelwagen.

01
jun 2022

Periode

woensdag, 01-06-2022 - 03-06-2022

Tijd

15:00 - 14:00

Locatie

Gastenhuis Abdij van Egmond

Docent

Esther Kouw

Prijzen

€ 225

Vol

Geen kaarten meer beschikbaar

Stilteretraite – juni 2022

Een driedaagse klooster retraite waarbij stilte, ritme en rust de boventoon voeren.

Een verblijf in een kloostergastenhuis doet vooral een appèl op naar binnen keren. De stilte biedt hier de ruimte voor. Drie dagen verblijf je in het klooster, dichtbij de kloosterlingen, om zo te kunnen ervaren en voelen wat de stilte kan brengen.  Tijdens deze retraite maakt je kennis met de abdij, de monniken, de heilzame werking van het ritme van de getijden en de benedictijnse spiritualiteit. Ook is er veel tijd voor jezelf. Om te rusten, te wandelen, te lezen, anderen te ontmoeten, om te zijn.

Deze kloosterretraite heeft een laagdrempelig karakter. De stilte is veel aanwezig, maar praten mag ook. Ben je nog nooit in een klooster geweest, ben je nog nooit op retraite geweest, wil je ervaren wat de stilte kan doen of ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in de kloosterspiritualiteit?  Dan is deze retraite zeer geschikt.

Op de eerste dag maken we kennis met elkaar. Met wie beleven we deze retraite?  Retraite begeleider Esther Kouw legt uit wat haar inspireert. Wat vond zij in het klooster in Egmond en wat heeft ze aan de kloosterspiritualiteit buiten het klooster? Tijdens de retraite heb je de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek met de begeleider, maar hoeft niet. Aan het eind van de retraite staan we stil bij wat deze retraite ons heeft gebracht.

Deelname is inclusief verblijf in een eenpersoonskamer in het gastenhuis op basis van volpension.

 

Over de docent

Esther Kouw

  • Ik ben geboren in Opperdoes, Noord-Holland in 1976. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Mijn achtergrond is sociaal pedagogisch hulpverlener, maar sinds enige jaren werk ik als coördinator van een buurthuiskamer te Alkmaar. Ik ben een aantal jaar geleden, na een aantal ingrijpende gebeurtenissen, op zoek gegaan naar meer rust en ritme in mijn leven. Ik kwam uit nieuwsgierigheid een dienst bijwonen in de Abdij te Egmond. Het voelde alsof ik thuiskwam op een plek waar ik nog nooit was geweest. Ik kwam in het klooster o.a. in contact met de stilte, deze stilte was confronterend en helend tegelijkertijd. Sindsdien bezoek ik met enige regelmaat kloosters. Graag breng ik mensen op een laagdrempelige manier in contact met de kloosterspiritualiteit. Wat houdt deze levenshouding in? Hoe pas je dit toe in je eigen dagelijkse leven? Naast kloosterretraites bied ik ook individuele retraites aan in mijn retraitehuisje te Opperdoes. (www.leven-vanuit-rust.nl). In april 2021 kwam mijn boek ’Rust, ritme, ruimte - leren van de Benedictijn’ uit. Dit is te koop in de abdijwinkel.
Gerelateerde cursussen
09
mei 2022
Cursus
€ 550
14:00 - 14:00
docent: Martin Mandaliev

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2022, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden