01
feb 2020

Periode

zaterdag, 01-02-2020

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

Abdijwinkel van Egmond, Egbertzaal. Vennewatersweg 27a 1935 BH Egmond-Binnen

Docent

René Hornikx

Prijzen

€ 12.50

Aantal open plekken

50
Inschrijven

René Hornikx: Blijf altijd bidden

Bidden doen we allemaal, of we gelovig zijn of niet. Als je naar een mooie zonsondergang kijkt zeg je: ‘Machtig mooi’. Als je een belangrijke afspraak gaat missen, zeg je: ‘Laat het niet gebeuren’. Als je om je heen kijkt, zie je mensen het ongeluk afkloppen. Iedereen bidt. Dat kan op verschillende manieren: aanroepen, smeken, danken, formuliergebeden bidden, kaars aansteken, schietgebedjes prevelen of vragen.

Bidden is een gesprek met of zonder woorden. Je bent biddend in gesprek met jezelf, met God. Bidden is zoeken naar een evenwicht, vinden van een balans in je leven. Bidden is vragen om steun, roepen om hulp, smeken om troost, dank zeggen voor de zegeningen die je toevallen. Bidden leidt altijd tot verandering. Wie echt bidt, opent zijn lege handen, zodat ze gevuld worden door God. Want wie zijn leven in de handen van God durft te leggen is als een boom gepland aan stromend water: zijn bladeren verdorren niet, alles wat hij doet komt tot bloei, op tijd draagt hij vrucht.

Over de docent

René Hornikx

  • René Hornikx is pastoraal theoloog en auteur van verschillende boeken over gemeenschapsvorming, spiritualiteit en liturgie.
Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2020, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden