02
okt 2023

Periode

maandag, 02-10-2023 - 06-10-2023

Tijd

15:00 - 15:00

Locatie

gastenhuis Abdij

Docent

Jose Sueters

Prijzen

€ 575

Aantal open plekken

12
Inschrijven

Ontmoeting – een vijfdaags verblijf in de abdij

Een creatieve vijfdaagse workshop voor ziel én lichaam.  U maakt kennis met het levensritme van de monniken. Daar tussendoor geweven is een programma met als onderwerp ontmoeting.  Ontmoeten kan in een abdij op vele manieren: We ontmoeten onszelf, de ander, onze omgeving, de stilte en mogelijk ontmoeten we dát wat ons overstijgt. Ook zal er nadere ontmoeting plaatsvinden met broeder Johannes die enkele delen van de workshop zal inleiden.

Het programma zal licht, speels, ernstig, en verdiepend zijn. We zeggen ja tegen dat wat er op ons toekomt. We ademen. We zien de ander. We laten onze zintuigen ontwaken:  horen, kijken, nabij zijn, we verwonderen ons.  Dit alles beoefenen kan bijdragen aan ontmoeten. Dat doen we met aandacht voor onszelf en in zorgvuldigheid met elkaar. Tijdens het programma komt het lijf in beweging,  het krijgt handen en voeten. Het krijgt stem. We volgen ons lichaam. Er zal muziek klinken, om het bewegen te ondersteunen, om het lijf in beweging te brengen. Je laat je verrassen door jezelf…

U verblijft deze vijf dagen ( vier nachten) in het gastenhuis van de abdij op basis van vol pension in een eenpersoonskamer met eigen douche en toilet. De prijs is inclusief alle maaltijden, beddengoed, handdoeken, koffie, thee en toeristenbelasting. Het programma eindigt op vrijdagmiddag.

Over de docent

Jose Sueters

  • José Sueters is clown, trainer, docent en opgeleid als beeldend kunstenaar. Ze werkt als clown voor Tiramisu Foundation. (www.tiramisufoundation.nl). Ze geeft lessen en workshops in het hele land, en trad als clown op tijdens religieuze bezinningsdagen en in de kerk. (www.josesueters.nl). “In mei 1972 bezoek ik voor het eerst de Abdij van Egmond. De psalmen, de stilte, de zee, het levensritme van de monniken, maken een onuitwisbare indruk. Ik draag het tot aan nu met me mee”
Gerelateerde cursussen
23
okt 2023
Retraites
€ 550
11:00 - 20:30
docent: Martin Mandaliev

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2023, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden