Geen producten in je winkelmand.

05
nov 2021

Periode

vrijdag, 05-11-2021 - 17-12-2021

Tijd

10:30 - 12:30

Locatie

Online

Docent

Saskia van der Werff

Prijzen

€ 70

Vol

Geen kaarten meer beschikbaar

Online leesgroep ‘Vragenderwijs’

Filosofieboeken zijn populair en het samen lezen en bespreken van teksten kan inspirerend zijn. Met elkaar ontdekken lezers nieuwe invalshoeken en plaatsen de tekst in een ruimer perspectief. Filosoof Saskia van der Werff begeleidt het leesproces zodanig dat de leden van de kring tot de verbeelding sprekende passages gaan ontrafelen. Omdat elk boek om een eigen aanpak vraagt, maakt Saskia voor elke bijeenkomst een leeswijzer. Een leeswijzer bestaat uit een korte inleiding op het boek en een filosofische vraag waarmee de lezers al lezend het boek gaan ontdekken. Wat voorop staat is dat de deelnemers tijdens het gesprek gaan filosoferen.

De boeken, die voor 2021 op het programma staan, sluiten aan bij het filosofische thema rust en stilte. Om met deze online leesgroep mee te kunnen doen, dien je te beschikken over een computer met microfoon, camera en internetverbinding. Er zijn drie online bijeenkomsten, op 3 september, 5 november en 17 december en er worden 3 verschillende boeken besproken.
De boeken kunnen besteld worden in de boekwinkel van de abdij via boeken@abdijvanegmond.nl.
De drie dagdelen vormen samen de cursus en zijn niet los te boeken. Voor meer inhoudelijke informatie over de cursus kunt u contact opnemen met Saskia via creaschoolnl@gmail.com.

3 september 2021  Seneca  –  Innerlijk rust

5 november 2021  Michel Dijkstra  –  In alle dingen heb ik rust gezocht (De weg naar eenheid van Meister Eckhart en zenmeester Dogen

17 december 2021  Antoon van den Braembussche  –  De stilte en het onuitsprekelijke (Over beeldcultuur kunst en mystiek)

Over de docent

Saskia van der Werff

  • De School voor Creatieve Filosofie is in 2017 door filosoof Saskia van der Werff opgericht. Na vijf jaren een filosofische praktijk en ruim 10 jaar een organisatieadviesbureau, beide bekend onder de naam Creathos, is Saskia met deze creatieve denkschool een nieuwe weg ingeslagen.
  • Saskia van der Werff, filosoof en bedrijfskundige, begeleidt professionals in het vinden van hun creatief-filosofische stem. In haar diepgaand speelse aanpak put zij uit Oosterse, Afrikaanse en Westerse wijsgerige bronnen. Ze is gespecialiseerd in methodes als filosofisch spel, socratische dialoog en moreel beraad
Gerelateerde cursussen
08
sep 2021
Online cursus
€ 15
10:30 - 11:30
docent: Willie van der Pijl en Anna Bernard (afwisselend)
20
okt 2021
Online cursus
€ 15
10:30 - 11:30
docent: Willie van der Pijl en Anna Bernard (afwisselend)

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2021, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden