26
okt 2019

Periode

zaterdag, 26-10-2019

Tijd

11:00 - 15:30

Locatie

Abdijwinkel van Egmond, Egbertzaal. Vennewatersweg 27a 1935 BH Egmond-Binnen

Docent

Gert Bremer en Gerard Swüste

Prijzen

€ 25

Aantal open plekken

45
Inschrijven

Laat mij maar altijd hetzelfde lied zingen ‘Psalmen lezen, – schrijven, en – zingen’.

Unieke Psalmenworkshop

Zaterdag 26 oktober wordt van 11.00 uur tot 15.30 uur de lezing en workshop ‘Psalmen lezen, psalmen schrijven en psalmen zingen’ gehouden onder leiding van Gert Bremer en Gerard Swüste. Beiden schreven twee boeken over dit inspirerend onderwerp en nemen op deze dag een aantal psalmen onder de loep. Wat spreekt ons aan en raakt ons hart? Waar weten we niet goed raad mee? Samen met u kijken ze of deze liederen en gedichten inderdaad nog iets aan actualiteit hebben ingeboet.

Gert Bremer heeft in de periode dat hij als broeder in de abdij van Zundert woonde in zijn boek ‘Laat mij maar zingen’ de psalmen ‘nageschreven’. Gerard Swüste heeft in ‘Altijd hetzelfde lied’ de psalmen vertaald en geeft bij iedere psalm een toelichting. Beiden zijn in hun vertaling een eigen weg gegaan maar bleven in voortdurend contact met elkaar. Bremer: “In de geschiedenis van de mensheid is er in de loop van eeuwen enorm veel veranderd. Maar wat in mensen omgaat, droefheid, woede, blijdschap, vertrouwen is van alle tijden. Over die gevoelens zingen en spreken de 150 psalmen in mijn boek. Het zijn nieuwe woorden voor aloude teksten. Iedere psalm wordt gevolgd door een korte eigen reflectie. Ik laat de lezer voelen dat de psalmen uit het hart komen van iemand die ze elf jaar lang vijf maal per dag heeft gezongen.”

Swüste heeft geprobeerd de psalmen te laten klinken met de woorden die ons in het dagelijks leven vertrouwd zijn. Dichtbij de grondtekst, maar zo, dat het ook de woorden kunnen zijn van mensen die in deze tijd leven.

Vragen of informatie: boeken@abdijkaarsen.nl
Toegangsprijs is incl. lunch.
Over de docent

Gert Bremer en Gerard Swüste

Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2018, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden