01
jul 2020

Periode

woensdag, 01-07-2020 - 29-08-2020

Tijd

11:00 - 16:30

Locatie

Abdijwinkel

Docent

Jos Apeldoorn en Allard Kaai exposeren bij de Abdij van Egmond

Prijzen

Vrij

Aantal open plekken

10
Inschrijven

Jos Apeldoorn en Allard Kaai exposeren bij de Abdij van Egmond

Na een stilte van een aantal jaren heeft de Abdij van Egmond vanaf 1 juli haar deuren weer geopend voor exposanten in haar restaurant. De broeders hebben samen met de kunstenaars de expositieruimte ingericht met inachtneming van de RIVM-normen tegen verspreiding van Covid-19. Jos Apeldoorn en Allard Kaai trappen op 1 juli af met een expositie met beelden en schilderijen.

Opgegroeid bij de timmerwerkplaats van zijn vader in Egmond-Binnen maakt Jos Apeldoorn naast schilderijen ook houten sculpturen. Hij probeert via beelden zijn bewondering voor de natuur tot uitdrukking te brengen en de houtstructuur voor zich te laten spreken. Hij exposeert knotwilgen die hij heeft bewerkt tot spannende organische vormen.

Allard Kaai werkt als kunstenaar buiten in de polder, het bos en de duinen van Bergen en Schoorl. Hij hoeft niet ver. Hij gaat te voet, met de fiets of met een bootje. Met eenvoudige materialen – een kwastje, papier en inkt – krijgt het werk dat daar ter plekke gemaakt wordt een autonome kracht en snelheid.

De expositie is gratis toegankelijk en geopend van 1 juli tot en met 29 augustus 2020 op dinsdag t/m zaterdag van 10:30 uur t/m 16:30 uur. Ingang: Benedictushof, Vennewatersweg 27a, 1935 AR Egmond-Binnen.

Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2020, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden