11
nov 2020

Periode

woensdag, 11-11-2020 - 13-11-2020

Tijd

15:00 - 15:00

Locatie

Gastenhuis Abdij van Egmond

Docent

Stephan Kurtzahn

Prijzen

€ 295

Aantal open plekken

3
Inschrijven

Innerlijke vorming door de psalmen: driedaagse retraite

Wij zullen in deze retraite in aanraking komen met mystiek in de psalmen of anders gezegd: met persoonlijke vorming d.m.v. de psalmen. Om ons ervaringen eigen te maken die in de psalmen verwoordt zijn. Om een weg van innerlijke verandering te gaan. Om vanuit de werkelijkheid die de psalmen belichten te leven, om nieuw leven te ademen, waarin wij in en uit Gods adem durven te leven.

De psalmen zijn mystieke teksten die de concrete persoonlijke leefwereld aanspreken. Zij spreken ons aan op het geheim dat wij er zijn, zij vertellen over grenssituaties als ziekte, angst en pijn. Zij willen ons uitnodigen om contact te maken met het wezen(lijke) van het leven. Zij  fungeren als gids om vanuit de Bron de leven.

Wij lezen kleine parels uit de psalmen met als doel om binnen gevoerd te worden in de wijdte en grootsheid van het bestaan.   Ook zal één van de broeders vertellen wat de psalmen voor hem betekenen en hoe ze zijn monnikenziel vormen.   Kortom: een diepgaande retraite waarbij toch de regelmaat van het terugkomende koorgebed van de monniken als rode draad van inspiratie geldt.

 

Over de docent

Stephan Kurtzahn

  • Stephan Kurtzahn studeerde theologie in Göttingen, Tübingen en Heidelberg (Duitsland) Daarnaast studeerde hij geestelijke begeleiding aan de Radbout Universiteit te Nijmegen en coaching/counseling aan de psychologische faculteit te Leuven. Stephan is predikant in de protestantse gemeente Leiderdorp en oprichter van het Centrum voor Bezinning en Inspiratie Leiderdorp.
Gerelateerde cursussen
24
jun 2020
Retraites
€ 260
15:00 - 15:00
docent: Tini Brugge

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2020, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden