26
mei 2023

Periode

vrijdag, 26-05-2023 - 28-05-2023

Tijd

14:00 - 14:00

Locatie

gastenhuis Abdij

Docent

Peter van Asselt en Tini Brugge

Prijzen

€ 275

Vol

Geen kaarten meer beschikbaar

Natuurlijk geschikt – in de Geest van Pinksteren

De Geest waait waar hij/zij wil. Een bijzonder ‘groen’ Pinksterweekend in de Abdij van Egmond waar natuur, symboliek en liturgie de rode draad vormen. Ieder maakt een eigen werkstuk geïnspireerd door één van de gaven of vruchten van de Geest. Gezamenlijk werken we aan de Pinksterschikking in de Abdijkerk. We verdiepen ons in de betekenis van de thema’s rond de Geest,  wandelen in de tuinen voor inspiratie door bloemen, vormen en kleuren.

Er is ruimte voor stilte en we volgen de dagorde van de broeders. De abdij is een plaats waar mensen zich door aarde en hemel laten raken. Deze dagen  zijn een onderdeel van het project ”De Levende Aarde”.

Deze driedaagse retraite verblijft u in het gastenhuis van de abdij in een eenpersoonskamer met eigen douche en toilet op basis van volpension. De prijs is inclusief verblijf, alle materialen, maaltijden, handdoeken en beddengoed.

 

Over de docent

Peter van Asselt en Tini Brugge

  • - Peter van Asselt is als Bloemstylist verbonden aan de Abdij van Egmond en verzorgt het (liturgisch) bloemwerk op Hoogfeesten en bij bijzondere gebeurtenissen. Samen met Tini Brugge creëerde hij een Levensboom en Kapel van Wijsheid die te zien waren in de Koepelkathedraal in Haarlem tijdens de tentoonstelling ‘Geloof in geluk’. zie ook www.floriashuisvoorbloemen.nl -
  • Tini Brugge is biologe en auteur van boeken en brochures over symbolisch en liturgisch bloemschikken, vaak samen met anderen, zoals “Bloemen voor Moeder Aarde”. Zij ontwikkelde groene websites voor de landelijke Raad van Kerken, waaronder www.inspiratie-tuinen.nl en www.symbolischschikken.nl
Gerelateerde cursussen
29
jun 2023
Retraites
€ 315
14:00 - 14:00
docent: Esther Kouw

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2023, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden