14
okt 2023

Periode

zaterdag, 14-10-2023

Tijd

14:30 - 16:00

Locatie

Abdijkerk

Docent

Hein Stufkens

Prijzen

€ 10

Aantal open plekken

33
Inschrijven

Hein Stufkens: Tot aan het morgenlicht

Het is inmiddels zes jaar geleden dat Hein Stufkens in onze abdij een drukbezochte  lezing verzorgde en wij heten hem dit najaar weer van harte welkom.

‘Tot aan het morgenlicht’  is de titel van de verzamelbundel van alle gedichten van Hein Stufkens die hij tussen 1981 en 2021 publiceerde in maar liefst dertien dichtbundels. Het boek verscheen in oktober 2022 ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag. Aan de hand van een aantal van die gedichten zal de auteur een lezing houden met als motto het bekende citaat van Kierkegaard: Het leven moet voorwaarts worden geleefd, maar wordt achterwaarts begrepen.

Het belooft een boeiend reflectie te worden op hoe om te gaan met wat er op ons pad komt: vreugde en verdriet, liefde, afscheid en verlies. De gedichten zijn zo inspirerend dat ze hun weg vonden en vinden naar tal van plekken in de samenleving. Je vindt ze in ziekenhuizen, op muren, kalenderbladen en ansichtkaarten, in wandelgidsen, op rouwkaarten en grafstenen, op geboortekaartjes en huwelijksaankondigingen.

Marinus van de Berg schreef over Hein Stufkens: ‘Er zijn architecten van de liefde die huizen om te schuilen bouwen. In deze bundel komt zo’n architect aan het woord.’  Deze middag in de Abdijkerk van Egmond komt de dichter ook letterlijk aan het woord en gaat hij graag met de deelnemers in gesprek.

Veel gedichten van Hein zijn voor zang op muziek gezet. Deze lezing zal dan ook worden opgeluisterd door Trude Vis, die enkele van de gedichten ten gehore zal brengen.

Na afloop van de lezing zal Hein Stufkens in onze boekwinkel graag uw aangeschafte  boek signeren.

Over de docent

Hein Stufkens

  • Hein Stufkens is filosoof, leraar, dichter en auteur. Hij werkte in het Hoger Onderwijs en voor radio en tv. Hij stichtte samen met zijn vrouw Brigitte het cursus- en bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand. Hij schreef tal van beschouwend werk op het grensvlak van spiritualiteit en psychologie en twee romans.
Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2023, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden