26
okt 2023

Periode

donderdag, 26-10-2023

Tijd

14:00 - 15:30

Locatie

Abdijkerk, Abdijlaan 26, Egmond-Binnen

Docent

Erik Galle

Prijzen

€ 10

Aantal open plekken

33
Inschrijven

Erik Galle: Voorbij het beeld

‘Voorbij het beeld’ is de titel van het nieuwste boek van Erik Galle, waarover hij op 26 oktober 2023 in de Abdijkerk een lezing geeft en waarin hij een belangrijke vraag stelt: Wordt in onze tijd een beeld belangrijker dan de werkelijkheid?

In plaats van iemand te vertellen over wat we gezien hebben, sturen we een foto of een filmpje door. Waarom doen we dat? Erik Galle gaat op zoek naar de impact van de beeldcultuur op onze manier van leven. Hij vraagt zich af wat een beeld eigenlijk is en laat zien hoe onmisbaar beelden zijn voor ons als mens.

Dit boek zet daarna bewust nog een stap verder en begeeft zich op weg naar God voorbij het beeld. De God die dan tevoorschijn treedt, is heel verrassend. Hij blijkt een en al toenadering te zijn … en nog veel meer. Voor ieder die ook wil loslaten en de moed zoekt om de vertrouwde beelden te laten vallen, is deze lezing een unieke kans om God opnieuw de ruimte te geven.

Na afloop wordt er koffie/thee geschonken in de Benedictushof en is er gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren.

Erik Galle Voorbij het beeld

Over de docent

Erik Galle

  • Erik Galle is behalve priester van het aartsbisdom Mechelen – Brussel en psychotherapeut ook redacteur bij uitgeverij Halewijn, die meer van zijn boeken (waaronder ‘Ik ben een pelgrim die de stilte als bestemming heeft’, ‘Neem niets mee voor onderweg’ en ‘In de leer bij de monnik’) heeft uitgegeven. Hij is geen onbekende in de Abdij van Egmond. Vorig jaar hield hij rond Pasen de lezing ‘De kwetsbaarheid van God, een deur naar Pasen.’
Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2023, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden