29
okt 2020

Periode

donderdag, 29-10-2020 - 10-12-2020

Tijd

13:30 - 16:00

Locatie

Abdijwinkel van Egmond, Egbertzaal. Vennewatersweg 27a 1935 BH Egmond-Binnen

Docent

Christine de Vries

Prijzen

€ 100

Vol

Geen kaarten meer beschikbaar

Dichterbij Psalmen

Contemplatief lezen en schrijven

Zijn psalmen alleen voor kloosterlingen of kunnen ze ook een bron van inspiratie en bezinning zijn voor hen die buiten de muren van het klooster leven? Tijdens vier middagen kan men (opnieuw) kennismaken met een klein aantal psalmen. De taal is poëtisch, soms mysterieus en oogt niet altijd even toegankelijk. Maar wanneer we de psalmen met ons hart benaderen, openen zij in ons een grotere ruimte waar we kunnen rusten en ons laven aan de Bron.

De deelnemers oefenen om iedere psalm open en aandachtig tegemoet te treden. Eenvoudige schrijfopdrachten en dichtvormen helpen ons om dieper door te dringen in de tekst. Lezend en schrijvend combineren we woorden uit ons eigen leven, ons eigen zoeken en verlangen, met die van de psalmen.

In deze cursus wordt niet de theologische en/of wetenschappelijke werkwijze gevolgd. Op intuïtieve wijze wordt gezocht naar de persoonlijke weg die ieder voor zichzelf gaat. Vooraf wordt er geen kennis over de psalmen of ervaring met het creatieve schrijven verondersteld.

Contemplatief schrijven wordt gebruikt als middel om te verstillen en ons te bezinnen op de psalmen en onze eigen teksten. Er wordt niet aan een ‘mooi’ of literair product gewerkt, maar gekeken naar wat werkelijk behulpzaam is om innerlijk ons te openen voor de inspiratie en wijsheid van de Heilige Geest.

• Data: donderdag, 29 oktober, 12 en 26 november, 10 december 2020
• Zelf meenemen: pen en papier

Website Shodo van Christine de Vries

De volgende twee titels van Christine de Vries zijn ook te verkrijgen in de boekwinkel van de Abdij van Egmond.

Innerlijk pelgrimeren

De Herberg

 

 

Over de docent

Christine de Vries

  • Mijn naam is Christine de Vries (1963) en ik ben werkzaam als trainer en auteur van 9 boeken over de weg van het schrijven. Al vele jaren word ik geïnspireerd door het monastieke leven en door Benedictus en Teresa van Avila in het bijzonder. Geef al meer dan 27 jaar les in creatief en bezinnend schrijven. Ik heb o.a. trainingen gevolgd in supervisie- en begeleidingskunde, systemisch werk, imaginatie, geestelijke begeleiding – Geestelijke Oefeningen. www.shodo.nl
Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2020, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden