09
okt 2020

Periode

vrijdag, 09-10-2020 - 11-10-2020

Tijd

15:30 - 14:00

Locatie

Gastenhuis Abdij van Egmond

Docent

Franck Ploum

Prijzen

€ 310

Vol

Geen kaarten meer beschikbaar

De stilte spreekt oktober 2020

3- daags bezinningsweekend.

Wat leeft er in mezelf? Hoe ziet mijn leven er uit? Welke kant wil ik op? Welke weerstanden ervaar ik? Waar vind ik de kracht?

Het weekend staat in het teken van stilte. Via de stilte kom je dichter bij jezelf, je bronnen en de fundamentele of spirituele levensvragen die in je leven. Stilte is dan ook het belangrijkste ingrediënt van dit weekend.

We volgen het ritme van de abdij, tussen maaltijden en gebedstijden door zijn er meditatieve oefeningen en opdrachten. Je bent met een groep, maar je komt voor jezelf. Er vinden dus geen uitwisselingen of confrontaties plaats!

Over de docent

Franck Ploum

  • Mijn interesse en deskundigheid ligt op het snijvlak van bijbelse traditie en actualiteit. Het Groot Verhaal over bevrijding, wegtrekken en opnieuw beginnen, onderlinge solidariteit en een nieuwe wereld van gerechtigheid en mensenrecht, vraagt in elke tijd en context opnieuw om vertaling naar het leven van concrete mensen.
  • Als theoloog en journalist ben ik nieuwsgiering hoe mensen en organisaties er in slagen deze vertaalslag concreet te maken en omzetten in bijbels gefundeerd engagement in de samenleving en in deze wereld.
Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2020, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden