26
aug 2022

Periode

vrijdag, 26-08-2022

Tijd

10:30 - 16:00

Locatie

Abdijwinkel

Docent

Benoît Standaert

Prijzen

€ 20

Aantal open plekken

18
Inschrijven

Dag-retraite met Benoît Standaert

Op vrijdag 26 augustus geeft de bekende benedictijn Benoît Standaert een retraite rond Maria, Jozef en het Kind. De dag begint om 10.30 uur en zal duren tot 16.00 uur.
De retraite geeft hij op basis van zijn nieuwe boek ‘Neem het Kind en zijn Moeder, de engel, Jozef en Maria of het prille begin van het oude Jezusverhaal’. Zijn eigen spiritualiteit begint altijd weer bij het Jezusverhaal, dus ook bij zijn ouders, Jozef en Maria. Hij deelt dit verhaal met blijdschap omdat het in deze tijd van verschillende crises perspectief geeft aan ons allen. Zo is het prille begin van het oude Jezusverhaal elke keer ook weer de start van het geloof voor ieder van ons.
Op deze dag is het mogelijk om 9.30 uur naar de eucharistieviering in de abdijkerk te gaan, om 12.30 uur de middagdienst bij te wonen en de dag af te sluiten met de vespers om 17.00 uur. Om 13.00 uur is er een lunch voor de deelnemers in Benedictushof .
Over de docent

Benoît Standaert

  • Benoît Standaert is benedictijn van de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken-Brugge. Hij studeerde in Rome, Jeruzalem en Nijmegen, waar hij in 1978 promoveerde op he t Marcusevangelie. In binnen- en buitenland is hij betrokken bij vormings- en op leidingswerk.
Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2022, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden