Geen producten in je winkelmand.

14
sep 2019

Periode

zaterdag, 14-09-2019

Tijd

11:00 - 15:30

Locatie

Abdijwinkel van Egmond, Egbertzaal. Vennewatersweg 27a 1935 BH Egmond-Binnen

Docent

Marinus van den Berg

Prijzen

€ 20
Inschrijven

Zingeving in de derde levensfase

Inspirerende cursusdag over ‘derde’ levensfase

OUD WORDEN: EEN KWESTIE VAN BEZINNING

Met als titel ‘Beleef je leeftijd. Zingeving in de derde levensfase’ wordt op zaterdag 14 september een bezinningsdag gehouden waarbij de ouderdom centraal staat.
Marinus van den Berg, pastor in het verpleeghuis ‘Randerode’ in Rotterdam, die een aantal boeken over dit actuele onderwerp schreef, houdt een lezing over deze ‘derde’ levensfase
.

Hij spreekt onder meer over het ouder worden vanuit het benedictijnse ‘ora et labora’ (bid en werk) perspectief. Ouder worden kun je immers beleven als een levensfase waarin innerlijk veel te doen is en waarin je op grenzen stuit die aanzetten tot bidden en meditatie. Het zijn tussenfasen die aansluiten op de laatste grens hier op aarde. Ook zal een monnik spreken over hoe men het ouder worden in een kloostergemeenschap beleeft.

“Ouder worden lijkt een dubbelproces van verbinden, verbonden blijven, loslaten en moeten loslaten. Er ligt tegenwoordig een eenzijdig accent op het actief blijven, maar ouder worden is ook de tijd bij uitstek voor verdieping. Wat doe ik na mijn pensioen, hoe ga ik verder na deze periode als ik nog gezond en vitaal ben? Wat als ziekte bij mezelf of het verlies van een partner op mijn weg komt?”, aldus Marinus van den Berg.

Deze cursusdag, waarbij groepsgesprekken een belangrijke rol spelen, raden we van harte aan bij degenen die zelfstandig of in een bejaardenhuis wonen. Maar ook voor kinderen of familieleden die hen bijstaan is het programma zeer geschikt. De dag begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

Over de docent

Marinus van den Berg

Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2018, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden

Binnenkort is onze webshop actief en kunt u online abdijproducten bestellen Sluiten