10
jul 2023

Periode

maandag, 10-07-2023 - 13-07-2023

Tijd

14:30 - 16:00

Locatie

gastenhuis Abdij

Docent

Broeder Geerard Labeur en Tini Brugge

Prijzen

€ 285

Vol

Geen kaarten meer beschikbaar

Aarden in de zomer – een 4 daagse retraite

Vier dagen om te aarden met je zintuigen en in stilte te genieten van de rijkdom buiten in de natuur en abdijtuinen. Rust om ‘buiten’ met ‘binnen’ je eigen leven en bezieling, te verbinden, ook met het ritme van het getijdengebed.

Dagen met ruimte voor verdieping in diverse bronnen zoals het leven en spiritualiteit van Benedictus, de monniken en hun project  De Levende Aarde. We wandelen buiten in de diverse tuinen en de kas van de abdij en staan stil bij kruiden van Hildegard van Bingen en de benedictijn Walafried Strabo. We ontdekken symboliek van bomen en bloemen.

Binnen verdiepen we ons in teksten in relatie tot de zorg voor de aarde. We luisteren naar verhalen van broeders en tuin- vrijwilligers, hun betrokkenheid in de praktijk en spiritualiteit. “Er zit veel tuin in de liturgie” zei ooit een monnik van deze abdij.“De tuin is humus voor de ziel.” 

Tijdens deze 4 daagse zomerretraite deelt u in het leven van de broeders en verblijft u in een eenpersoonskamer op basis van volpension. Tegen kortingtarief kunt u een extra nacht+ontbijt reserveren tot vrijdagochtend 14 juli.

Over de docent

Broeder Geerard Labeur en Tini Brugge

Gerelateerde cursussen
26
mei 2023
Levende aarde
€ 275
14:00 - 14:00
docent: Peter van Asselt en Tini Brugge

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2023, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden