Geen producten in je winkelmand.

14
jun 2021

Periode

maandag, 14-06-2021 - 17-06-2021

Tijd

15:00 - 15:00

Locatie

Gastenhuis Abdij van Egmond

Docent

Tini Brugge

Prijzen

€ 295

Vol

Geen kaarten meer beschikbaar

Aarden in de Zomer: 4 daagse retraite

Er zit veel tuin in de liturgie” zei ooit een Egmonder monnik. “De tuin is humus voor de ziel.” 

Vier dagen om te aarden met je zintuigen  en in stilte te genieten van de rijkdom van de aarde, de abdijtuinen. Vier dagen met ruimte voor persoonlijke verdieping, buiten met binnen te verbinden en stil te staan bij het leven en spiritualiteit van Benedictus, de monniken en hun project  De Levende Aarde.

We staan stil bij teksten uit het getijdengebed, maar ook bij bloemen, kruiden, groenten en vlinders in de diverse tuinen en kassen van de abdij en hun betekenis als voedsel voor lijf en ziel. Er wordt informatie gegeven over de symboliek van bomen en bloemen, het gebruik van kloosterkruiden en het belang van een gezonde bodem in combinatie met tuinwandelingen.

Begeleiding en inleidingen: Tini Brugge samen met broeders en andere betrokkenen bij de abdijtuinen.

Als u ook wilt deelnemen aan de Kruidendag! op 18 juni is het mogelijk om met korting  een extra overnachting te reserveren.

Over de docent

Tini Brugge

  • Om te “ aarden in geloof” heeft Tini zich verdiept in Bijbelse verhalen, ordesstichters zoals Benedictus en Franciscus van Assisi, en de betekenis van planten in christelijke tradities en kunst. Op het raakvlak van geloof, natuur en milieu schrijft zij boeken waarin de zorg voor de aarde, ons gemeenschappelijke huis, centraal staat. Zij nam het intitiatief voor ‘groene’ websites onder beheer van de landelijke Raad van Kerken rond liturgisch/symbolisch bloemschikken en ‘hemelse spijzen’ op de adem van het jaar, kerk-en kloostertuinen, schepping vieren en een groene kalender. Tini laat zich inspireren door mensen bij ‘groene’ kerken en kloosters, zoals de monniken en vrijwilligers van de abdij van Egmond.
Gerelateerde cursussen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2021, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden

Binnenkort is onze webshop actief en kunt u online abdijproducten bestellen Sluiten