Sint-Adelbertabdij
Abdij van Egmond

Activiteiten - Rondleidingen

Voor groepen vanaf tien personen verzorgen wij rondleidingen door de kaarsenmakerij, het museum en de Abdijkerk. 

Na ontvangst met koffie en koek brengt u een bezoek aan de kerk van de Abdij. De rondleider vertelt u over het ontstaan van de Abdij en de rol die deze door de jaren heen heeft gespeeld in het ontstaan van Holland. Ook vertelt hij over het monnikenleven, toen en nu. Vervolgens gaan we naar de kaarsenmakerij. We laten u zien hoe wij op ambachtelijke wijze kaarsen maken. De rondleiding duurt ruim een uur.

Na de rondleiding is er gelegenheid de expositieruimte te bezoeken, met het hele jaar door wisselende exposities. In de naast de expositieruimte gelegen Abdijwinkel vindt u een keur aan abdijproducten uit verschillende abdijen en kloosters, maar ook boeken, iconen, dvd's en cd's. 

Rondleiding voor kinderen

Voor kinderen van 9 tot ongeveer 13 jaar wordt de rondleiding aangepast aan de belevingswereld van de groep. Deze rondleiding wordt in de kaarsenmakerij afgesloten met het maken van een dompelkaars in prachtige regenboogkleuren.

Rondleiding met lunch

Wilt u u voor of na de rondleiding ook bij ons lunchen? Wij serveren een kloostermaaltijd, een broodmaaltijd met soep gemaakt door onze broeders.

Voor reserveringen, bel 072 506 2786 of mail naar abdij@abdijkaarsen.nl

Prijzen (p.p)

rondleiding kinderen met limonade en kaars dompelen € 4,00
rondleiding koffie of thee en abdijkoek € 8,50
rondleiding koffie of thee en gebak € 11,00
rondleiding koffie of thee met abdijkoek en kloostermaaltijd € 20,50
alleen rondleiding € 5,00

Wilt u alvast een kijkje nemen bij de Abdij? Klik dan hier voor een 3D presentatie