Sint-Adelbertabdij
Abdij van Egmond

Cursusdetails

Hier vind u meer informatie en een inschrijfmogelijkheid voor de door u geselecteerde cursus.

Oefeningen in een spiritualiteit van de Schoonheid

Driedaagse retraite 

Vele mensen ervaren dat zij geleefd worden door de eisen van het dagelijks leven. Wij dragen onze verantwoordelijkheden en passen ons aan de verwachtingen van onze leefomgeving aan.  Wie zijn wijzelf en hoe hervinden wij ons zoals wij zijn bedoeld als het beeld van God? Anselm Grün beschrijft in zijn boek ‘schoonheid ervaren’ zeven stappen om naar meer levensvreugde te komen. Deze stappen helpen ons om vanuit de schoonheid van onze ziel naar de wereld en ons leven te kijken. Als wij sporen van God willen ontwaren in ons persoonlijke leven dan moeten wij oefenen in een dieper schouwen waarbij onze ziel en niet de dagelijkse wereld het vertrekpunt vormt.  

In deze retraite gaan wij op weg om onszelf te hervinden zoals wij bedoeld zijn door God. Wij beoefenen zeven wegen die ons kunnen helpen om intenser te leven vanuit een spiritualiteit van geestelijke schoonheid.  

Deze paden zijn:  

• Leren kijken

• Leren genieten

• Leren om dankbaar te ontvangen

• Leren om zich door schoonheid te laten genezen

• Leren om de eigen schoonheid te ontdekken

• Leren om de wereld en het leven mooi vorm te kunnen geven

Deze driedaagse retraite ademt een bevrijdende geest. Het is een herademing om dichter bij God en je ziel te komen.  

De cursus is een mengeling van persoonlijke oefeningen die worden ingeleid, ervaring van stilte en het ritme van de Benedictijnse abdij. De kosten zijn inclusief overnachtingen in het gastenhuis op basis van volpension.

Stephan Kurtzahn studeerde theologie, geestelijke begeleiding en coaching in existentieel welzijn. Hij is dominee in de protestantse gemeente Leiderdorp en geeft cursussen en retraites over staan in je eigen kracht en intensief leven.    Locatie:
Abdij van Egmond
Docent:
Stephan Kurtzahn
Cursusperiode:
10-04-2019 - 12-04-2019
Deelnemers minimaal:
8
Deelnemers maximaal:
12
Cursusbedrag:
€ 295.00
Deelnemen: