Sint-Adelbertabdij
Abdij van Egmond

Cursusdetails

Hier vind u meer informatie en een inschrijfmogelijkheid voor de door u geselecteerde cursus.

Fermenteren

Met fermenteren kun je voedsel langer bewaren als je de juiste micro-organismen op het voedsel los laat. In deze cursus leer je (nieuwe) variaties om voedsel langer te bewaren en nieuwe mogelijkheden mee te creëren. We gaan verder in op de gezondheidsaspecten van het eten van gefermenteerd eten, maken zelf een aantal zaken (bijv. zacht kaasje en kimchie) en houden een proeverij waarvoor de spullen ook door de cursisten ingebracht kunnen worden.

De cursus duurt van 13:00 uur tot 16:00 uur. Uiteraard bent u voorafgaand aan de cursus welkom in de kerk bij de middagdienst van de broeders ( 12.30 uur) en/of aansluitend in de avonddienst ( 17.00 uur).

Locatie:
Abdij van Egmond
Docent:
Bärbel Böhling en Marie-Anne Platteel
Cursusperiode:
22-09-2018
Deelnemers minimaal:
10
Deelnemers maximaal:
20
Cursusbedrag:
€ 17.50
Deelnemen: