Sint-Adelbertabdij
Abdij van Egmond

Cursusdetails

Hier vind u meer informatie en een inschrijfmogelijkheid voor de door u geselecteerde cursus.

Inleiding contemplatie vervolg: Meerdaagse * vol *

Wie de weg van de contemplatie gaat, heeft steeds weer tijden nodig van intensief oefenen en regelmatige begeleiding. Daartoe wil deze meerdaagse uitnodigen. Ze dienen tot verdieping van een al begonnen weg.  Wie de oefeningen doet, richt zijn aandacht op de tegenwoordigheid van God in het hier en nu en leert waar te nemen en aan te nemen, wat zich in de stilte voordoet. In het contemplatieve gebed vindt een relatie plaats tussen God en mens. Tegelijkertijd heeft daarin de eigen geloofs- en levensgeschiedenis ruimte en mag er authentiek zijn.   Er wordt hulp geboden om met knelpunten en ervaringen in het contemplatieve bidden om te gaan. Het samen mediteren in stilte draagt en ondersteunt het groeien in ontvankelijkheid voor alles wat zich in en om ons heen aandient.  

Wie de “Inleiding in de contemplatie” niet heeft gevolgd zal worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek voorafgaand aan de aanmelding.  Er wordt van uitgegaan dat je instemt met dagen in stilte en deelneemt  aan de oefeningen.    

Cursuselementen:  Eucharistieviering, meerdere uren zitten in stilte verdeeld over de dag.  Bijbelse impulsen en mystieke teksten uit de christelijke traditie, oefeningen, loopmeditatie, uitwisseling in de groep, individuele gesprekken, mogelijkheid om deel te nemen aan qigong oefeningen.

We volgen het ritme van de abdij met maaltijden en gebedstijden.

Inschrijving op basis van volpension verblijf in een éénpersoonskamer in het gastenhuis van de abdij.

Tijd: vanaf do 16.00 uur tot zo 14.30 uur 

Voor info: Janneke Krijger, tel: 06-49080090 of j.t.krijger@hetnet.nl 


Locatie:
Abdij van Egmond
Docent:
Janneke Krijger
Cursusperiode:
20-06-2019 - 23-06-2019
Cursusbedrag:
€ 295.00