Sint-Adelbertabdij
Abdij van Egmond

Abdijkaarsen - Gelegenheidskaarsen

Sinds 1945 is 'de kaarsenfabriek van de paters' in Egmond een begrip. De kaarsenmakerij wordt tegenwoordig weer door monniken bemand en wij richten ons op het 'op ambachtelijke wijze' maken van unieke abdijkaarsen.


In de kaarsenmakerij worden de kaarsen op ambachtelijke wijze gemaakt.

De kaars groeit langzaam door hem keer op keer te dompelen. Op deze manier maken we kaarsen in verschillende afmetingen.

Zo maken wij kaarsen voor bijzondere gelegenheden zoals doop, huwelijk, jubileum, verjaardag, of begrafenis. Ook kunt u uw kaars laten beschilderen. 

De rechte- en dompelkaarsen zijn er in verschillende afmetingen. Uit het brede assortiment kunt u in de winkel een keuze maken.


Uw ambachtelijke kaars met persoonlijke tekst

Wilt u uw ambachtelijke kaars voor een bijzondere gelegenheid laten beschilderen met uw persoonlijke tekst? Dat kan! Margreet Wanst, een alfabetische duizendpoot met een liefde voor kalligrafie, schildert graag uw tekst op de kaars.

over Margreet....

Tijdens haar opleiding tot Grafisch vormgever leerde Margreet Wanst de liefde voor letters kennen. Kalligrafie, lettertekenen en -ontwerpen werden al snel haar lievelingsvakken. Na een tijdje als vormgever te hebben gewerkt, startte zij haar kalligrafie studio Calli art. Dit werd uitgebreid met een webshop in kalligrafie- en hobbymaterialen. 

In 2003 nam zij het kalligrafie tijdschrift Letters & Letters over, dat vanaf dat moment Letterpalet heette, waarvoor Margreet de artikelen schrijft en de vormgeving verzorgt. Ook geeft Margreet regelmatig kalligrafie workshops en -cursussen in haar atelier en op locatie. 


Kom langs bij de Abdij en bespreek de mogelijkheden met onze medewerkers in de Abdijwinkel. We zien uit naar uw komst!

Bent u niet in de gelegenheid langs te komen? Mailen of bellen kan ook. Naar abdij@abdijkaarsen.nl en 072 5062786.