Sint-Adelbertabdij
Abdij van Egmond

Abdijkaarsen - Gelegenheidskaarsen

Sinds 1945 is 'de kaarsenfabriek van de paters' in Egmond een begrip. De kaarsenmakerij wordt tegenwoordig weer door monniken bemand en wij richten ons op het 'op ambachtelijke wijze' maken van unieke abdijkaarsen.


Paaskaarsen

De paaskaarsen en applicaties zijn met de hand vervaardigd en ontworpen door de monniken van de Abdij van Egmond. Benieuwd naar de paaskaarsen 2018? De folder kunt u inzien op de pagina van de Abdijwinkel. Wilt u de gedrukte folder ontvangen? Dat kan. Mailt u uw adresgegevens naar: abdij@abdijkaarsen.nl, onder vermelding van 'folder Paaskaarsen 2018'

Bestellen

Wilt u een Paaskaars bestellen? Dan kunt u uw bestelling mailen naar: abdij@abdijkaarsen.nl  

Vermeldt u in ieder geval in uw mail:

- Afmetingen kaars, applicatie en eventueel formaat pingat

- Naam (parochie, organisatie of particulier)

- Klantnummer (indien bekend) en contactpersoon

- Straat, postcode en woonplaats

- Telefoon (vast en mobiel)

Houdt u rekening met een levertijd van minimaal twee weken.


Allerzielenkaarsen

Op 2 november, Allerzielen,  gedenkt en bidt onze kerk voor allen die gestorven zijn, dat zij mogen opgaan in het licht van de Komende. Twee symbolieken zijn daarvoor ontworpen door broeders van onze abdij. De afbeeldingen ziet u onder aan deze pagina.

Twee pauwen die uit één kelk drinken

In de oude tijd geloofde men dat het vlees van de pauw nooit vergaat. Zo werd de pauw een christelijk symbool van onsterfelijkheid en van Christus’ opstanding. Het drinken uit één kelk verwijst naar de geestelijke wedergeboorte.

Kruis met korenaar

Symbool van hoop, van overwinning op de dood.

Het koren wordt ook gezien als het symbool van groei, dood en verrijzenis of wederopstanding. Jezus zegt: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft hij alleen: maar als hij sterft, brengt hij veel vrucht voort. (Johannes 12:24).

Bestellen

Wilt u de allerzielenkaarsen bestellen? Dan kunt u uw bestelling mailen naar:  abdij@abdijkaarsen.nl  

Vermeldt u in ieder geval in uw mail:

- Afmetingen kaars, applicatie en eventueel formaat pingat

- Naam (parochie, organisatie of particulier)

- Klantnummer (indien bekend) en contactpersoon

- Straat, postcode en woonplaats

- Telefoon (vast en mobiel)


Kaarsenmakerij

In de kaarsenmakerij worden de kaarsen op ambachtelijke wijze gemaakt.

De kaars groeit langzaam door hem keer op keer te dompelen. Op deze manier maken we kaarsen in verschillende afmetingen.

Zo maken wij kaarsen voor bijzondere gelegenheden zoals doop, huwelijk, jubileum, verjaardag, of begrafenis. Ook kunt u uw kaars laten beschilderen. 

De rechte- en dompelkaarsen zijn er in verschillende afmetingen. Uit het brede assortiment kunt u in de winkel een keuze maken.


Uw ambachtelijke kaars met persoonlijke tekst

Wilt u uw ambachtelijke kaars voor een bijzondere gelegenheid laten beschilderen met uw persoonlijke tekst? Dat kan! Margreet Wanst, een alfabetische duizendpoot met een liefde voor kalligrafie, schildert graag uw tekst op de kaars.

over Margreet....

Tijdens haar opleiding tot Grafisch vormgever leerde Margreet Wanst de liefde voor letters kennen. Kalligrafie, lettertekenen en -ontwerpen werden al snel haar lievelingsvakken. Na een tijdje als vormgever te hebben gewerkt, startte zij haar kalligrafie studio Calli art. Dit werd uitgebreid met een webshop in kalligrafie- en hobbymaterialen. 

In 2003 nam zij het kalligrafie tijdschrift Letters & Letters over, dat vanaf dat moment Letterpalet heette, waarvoor Margreet de artikelen schrijft en de vormgeving verzorgt. Ook geeft Margreet regelmatig kalligrafie workshops en -cursussen in haar atelier en op locatie. 


Kom langs bij de Abdij en bespreek de mogelijkheden met onze medewerkers in de Abdijwinkel. We zien uit naar uw komst!

Bent u niet in de gelegenheid langs te komen? Mailen of bellen kan ook. Naar abdij@abdijkaarsen.nl en 072 5062786.

Twee
K