Nieuwsbrief juli/augustus 2021

Voorwoord van de abt

Terwijl ik deze woorden schrijf, bereiden we ons in de communiteit voor op de tijdelijk professie van broeder Geerard Labeur op vrijdag 6 augustus. Op die dag viert de kerk het feest van de gedaanteverandering van de Heer. Daar hebben monniken in de loop der eeuwen een bijzondere voorliefde voor gehad.

Lees meer


Expositie Huug Zentveld

“Als vaste bezoeker van de abdij en omdat ik 80 jaar jong ben geworden, hebben vader-Abt en de monniken mij een twee maanden durende solo-expositie aangeboden in de Benedictushof van de Abdij”, staat er te lezen in de uitnodiging die Huug wijd en zijd heeft verspreid.

Lees meer


Abdijmarkt 2021

Na een jaar coronaverlet organiseren we op zaterdag 28 augustus 2021 weer de traditionele Abdijmarkt.

De abdijgemeenschap presenteert zich in al haar facetten samen met veel contacten en maatschappelijk bevriende relaties, belangstellenden, dorpsgenoten en vrienden van de abdij.

Lees meer


Uit de boekwinkel

Binnenkort komt het 3e nummer van het Benedictijns Tijdschrift - 2021 uit waarin u de boekbesprekingen vindt van broeder Frans Berkelmans. Als voorproefje vast een kleine selectie van de besproken boeken.

Lees meer


Online-activiteiten van de Abdij

Dit voorjaar werd 'Lectio Divina Online' georganiseerd die zo goed is bevallen dat er het verzoek van de deelnemers was om hiermee door te gaan. Naast de gewone cursussen starten er dit najaar dan ook verschillende online-cursussen.

Lees meer


De relieken van de Abdij (blog)

Relieken of relikwieën zijn overblijfselen van heiligen. Deze overblijfselen kunnen zijn van het lichaam, het gebeente, kleding of gebruiksvoorwerpen zoals kleding of meubelen. Van Heiligen is vastgesteld dat zij bij God in de Hemel zijn en daar voor ons ten beste spreken. Hun relieken zijn voor ons een tastbare aanwezigheid hier op aarde. Wij worden door de relieken direct in contact gebracht met de Heilige die in de Hemel is.

Lees meer
U kunt zich hier afmelden voor de nieuwsbrief.