Nieuwsbrief juni 2021

Voorwoord van de abt

Nadat we in de maand mei onze oudste medebroeder Cor Dekker uit handen moesten geven, vierden we deze maand de uitvaart van onze broeder Simon Laoût. Vele decennia een steunpilaar van onze gemeenschap en voor vele gasten en dorpsgenoten het gezicht van de abdij.

Lees meer


Het feest van Sint Adelbert

Het is weer Juni. In deze maand vieren wij het feest van Sint Adelbert, onze patroon, twee feesten om precies te zijn. Op 15 juni vieren wij de gedachtenis van de translatie, de overbrenging van de relieken naar het klooster vanaf de Adelberts akker en op 25 juni het liturgische feest van Sint Adelbert, patroon van onze Abdij en van ons dorp, Apostel van het Kennemerland.

Lees meer


Abdijmarkt 2021

Na een jaar coronaverlet organiseren we op zaterdag 28 augustus 2021 weer de traditionele Abdijmarkt. De abdijgemeenschap presenteert zich in al haar facetten samen met veel contacten en maatschappelijk bevriende relaties, belangstellenden, dorpsgenoten en vrienden van de abdij.

Lees meer


‘Groen’ gastenhuis

Vanaf van 14 juni 2021 is ons gastenhuis weer geopend na de lange gesloten periode van ruim een half jaar. Het is erg fijn voor gasten en broeders dat de abdij weer gastvrijheid kan uitdragen en er weer ontmoeting kan plaatsvinden.

Lees meer


Keuze van de boekwinkel

Uit de Nieuwe Aanwinsten juni 2021 twee boeken die over verlies gaan, maar wel op een heel verschillende manier. 

Lees meer


U kunt zich hier afmelden voor de nieuwsbrief.