Nieuwsbrief mei 2021

Voorwoord van de Abt

We staan aan de vooravond van Pinksteren en we hebben de afgelopen week gebeden om de Geest. De Schrift blijkt wel heel actueel want de eerste verzen van het Pinksterverhaal in Handelingen 2 verplaatsen ons in een soort lockdown.

Lees meer


De stiltewandelingen beginnen weer!

Na een bewogen jaar mogen we langzaamaan weer ons bezinningsaanbod oppakken. Uiteraard gaat alles corona proof. Daarom beginnen we met onze buitenactiviteit: de stiltewandeling onder bezielende en verstillende leiding van Anky Floris..

Lees meer


Nieuws uit de Abdijtuin

De tuinploeg heeft het afgelopen seizoen ondanks Corona niet binnen hoeven zitten. Verdeeld in kleine groepjes is het gelukt om het noodzakelijk onderhoud te blijven doen en ook om een nieuw plan te maken: een nieuwe inrichting van de parkweide!.

Lees meer


Uit de boekwinkel

Er komen regelmatig nieuwe boeken binnen en we willen er twee wat meer aandacht geven. Twee nieuwe boeken uit de monastiek, eentje die verhaalt over het prille begin van het monnikenleven en een fotoboek over de inzegening van een abt.

Lees meer


Boekrecensies in Benedictijns Tijdschrift

Het tweede nummer dit jaar van het Benedictijns Tijdschrift komt eerdaags uit. Als voorproefje vast een korte selectie uit de boekbesprekingen door broeder Frans Berkelmans. De boeken zijn te verkrijgen in onze boekwinkel..

Lees meer


Leven met de Geschiedenis (blog 11)

Graaf Dirk II en gravin Hildegard hadden drie kinderen: Aernout, die zijn vader zal opvolgen als Graaf van Holland, vervolgens de tweede zoon Egbert en een dochter Erlinda die van haar blindheid genezen werd op voorspraak van Sint Adelbert..

Lees meer

U kunt zich hier afmelden voor de nieuwsbrief.