Nieuwsbrief maart 2021

Weerloze Waarheid

De waarheid is zo weerloos als een pasgeboren mensenkind’. Die zin is afkomstig uit het toneelstuk ‘De droom der gevangenen’ van Christopher Fry. Zo ’n vijftig jaar geleden voerden wij als jonge monniken dat toneelstuk op en sindsdien heeft die zin mij nooit meer verlaten.….

Lees meer


Professie broeder Erik

Tijdens de eucharistieviering op 25 maart 2021 van het Hoogfeest van de Aankondiging van de heer, ofwel Maria-Boodschap, deed broeder Erik de Jong zijn tijdelijke professie. Deze dag is extra bijzonder omdat het de naamdag is van onze congregatie van de Annunciatie….

Lees meer


Dagorde in de Goede week

Voor de tweede maal vieren we Pasen in corona tijd. Tijdens de grote diensten in de Goede week is de kerk gesloten.  Zie de afwijkende diensten en tijden in onderstaand schema. U kunt de diensten volgen via livestream op ons YouTube kanaal..….

Lees meer


Een paaskaars maken is geen sinecure …

Op een dag vraagt Patrick, de chef van het atelier, of ik een icoon, waarvan de voortekening reeds op de kaars was gezet door broeder Beda, wil proberen af te maken. Dat is spannend, want ervaring nul, maar ik ga de uitdaging aan...

Lees meer


Afspreken in Abdijwinkel

U kunt via boeken@abdijvanegmond.nl een tijdslot afspreken om de winkel te bezoeken en heeft dan een half uur de tijd om te ‘snuffelen’. Er zijn en worden weer nieuwe boeken besteld, maar diverse titels van 2020 liggen nog op de planken en daar zijn er vast bij die u wilt hebben….

Lees meer


Aanbevolen door onze Abt.

God, liefdevol en geduldig. Jane Williams.
Dit boek is voor de veertigdagentijd, maar ook uitermate geschikt voor een leesgroep. Jane Williams reflecteert op verschillende fasen van Jezus’ leven: de geboorte in de kribbe, zijn beproeving in de woestijn, de roeping van de leerlingen, de kruisiging en de verrijzenis..….

Lees meer

AbdijSt. Adelbertabdij
Abdijlaan 26

        1935 BH Egmond-Binnen
         Telefoon: 072 506 1415

Abdijwinkel en Museum
Vennewatersweg 27a
1935 AR Egmond-Binnen
Telefoon: 072 506 2786

         U kunt zich hier afmelden voor de nieuwsbrief.