Nieuwsbrief Februari 2021

Voorwoord door Abt Thijs

Het reizen is in deze coronatijd vrijwel helemaal stilgevallen tot verdriet van velen. Vliegtuigen staan geparkeerd op luchthavens en reisbureaus zitten zonder werk. En de reizigers zelf, wat doen die nu? Zappen ze het internet af om te kijken naar nieuwe bestemmingen als het licht weer op groen staat of zoeken ze andere wegen om te ontsnappen aan de grijze alledaagsheid?

Lees meer


Nieuw sculptuur van Sint-Jozef

Met het hart van een vader: zo hield Jozef van Jezus. Alle vier de evangeliën verwijzen naar Jezus als ‘de zoon van Jozef’. (Lk 4,22 en Joh 6,42) ‘de zoon van de timmerman’ (Mt 13,55 en Mk 6,3).
Op 8 december 2020, de 150ste verjaardag van de proclamatie van Sint-Jozef als patroon van de universele kerk, is het nieuwe jaar door paus Franciscus toegewijd aan Sint-Jozef.

Lees meer


Wie zijn er aan de abdij verbonden?

Deel 5: Ab Alberts In deze tijden met Corona komen we haast de deur niet meer uit. Deze keer ben ik voor het interview dan ook binnen gebleven. Dat wil zeggen; binnen de muren van de abdij. Want daar zit, precies onder de punt van het dak van de abdij, het domein van de boekbinder. Je gaat eerst met de lift naar de derde etage, verder gaat de lift niet. Dan ga je vier trappetjes op. Hoe hoger je komt, hoe meer boeken er op de treden liggen; je krijgt al het gevoel dat je op de goede weg bent.

Lees meer


Maand van de Spiritualiteit

Onderstaande titels zijn genomineerd voor de titel van beste spirituele boek van 2021 en ook in de abdij boekwinkel vaak over de toonbank gegaan. U kunt ze nog ophalen bij ons afhaalloket. Even mailen naar boeken@abdijvanegmond.nl en u krijgt een tijdslot wanneer u het boek kunt ophalen. Wij zijn blij onze klanten weer te zien en even te kunnen spreken. Opsturen kan natuurlijk ook altijd.

Lees meer AbdijSt. Adelbertabdij
Abdijlaan 26

1935 BH Egmond-Binnen
Telefoon: 072 506 1415


Abdijwinkel en Museum

Vennewatersweg 27a
1935 AR Egmond-Binnen
Telefoon: 072 506 2786

Hier afmelden.