Spreuk van de dagAls we barmhartig met onszelf omgaan kunnen we ook barmhartigheid tegenover anderen aanleren. meer info...
headerheaderheaderheaderheader
Overlay
Naar de webshopInschrijven voor de nieuwsbrief
Sint-Adelbertabdij
Gastenhuis
Gastenhuis op Facebook

Welkom in het gastenhuis van de Abdij van Egmond

Welkom in het gastenhuis van de Abdij van EgmondWelkom in het gastenhuis van de Abdij van EgmondWelkom in het gastenhuis van de Abdij van Egmond

U bent van harte welkom in het gastenhuis van de Sint-Adelbertabdij.

Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen. Een oord waar men zich erop toelegt ´vrij te worden voor God´, naar de wapenspreuk van dit huis: ´Deo Vacare´. Vrij zijn voor God strekt zich ook uit naar onze evenmens: een open houding naar ieder die bij ons aanklopt. Een luisterbereidheid voor wie zijn hart wil uitstorten. Een woord van bemoediging en vrede voor allen die zoeken naar hun weg door het leven. 

Wij waarderen het zeer als u enkele dagen als gast ons leven wilt delen. De monniken stellen het dan ook erg op prijs als u de getijdengebeden in de kerk alsook de maaltijden bijwoont.

U kunt een verblijf boeken van twee tot zeven nachten en maximaal twee reserveringen per persoon per jaar zijn mogelijk. Er zijn enkele tweepersoonskamers beschikbaar. Bij groepen met een eigen dagprogramma wordt gevraagd hierin onze dagorde op te nemen. 

Abdij van Egmond • Abdijlaan 26 • 1935 BH Egmond-Binnen
design: Buro aan Zee | realisatie: Gorter Advisie
Spreuk van de dag (19-12-2014)
"Als we barmhartig met onszelf omgaan kunnen we ook barmhartigheid tegenover anderen aanleren."
Toelichting bij deze spreuk van de dag:
Barmhartigheid: met een open hart de ander tegemoet gaan en vragen: hoe gaat het met je? Leven in het besef van lotsverbondenheid. Daarbij is je eerste referentiekader je eigen binnenkant. Als je daar eens meer aandacht voor hebt ga je de manier zien waarop je met jezelf omgaat: luisterend of 'het zwijgen opleggend'? Gehoorzaam en trouw of zwalkend en opstandig? Gun het jezelf eens een tijdje om hierin kleine dingen te veranderen. Je zult zien: ook de relatie naar anderen verandert mee.